latinica  ћирилица
02/10/2024 |  16:34 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Амиџић: Као Драшков професор морам му рећи да опет преписује

Градоначелник Драшко Станивуковић је у посљедњим данима свог мандата кренуо у очајничку трку за симпатијама грађана, обећавајући рјешења за проблеме које је сам игнорисао током протекле четири године. Међутим, оно што је свима јасно, јесте да Станивуковић у овој завршници кампање преписује програм доктора Николе Шобота, нашег кандидата за градоначелника, рекао је Срђан Амиџић генерални секретар СНСД-а.
Срђан Амиџић - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Срђан АмиџићФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Као професор факултета који Драшко Станивуковић још увијек није завршио, морам да примијетим да Станивуковић преписује на брзину и површно. Тако је чак обећао дупло мање садница него што је планирано у Шоботовом програму, док је рјешења за паркинг дословно прекопирао. Чак није стигао да апсолвира дио око колектора, који ће по Шоботовом плану бити завршен до централног постројења за прераду отпадних вода у Делибашином селу. Ово преписивање је очигледан доказ да је Драшко Станивуковић на прагу пораза и да је спреман чак и да буде ухваћен у преписивању туђих идеја - каже Амиџић.

Као његов професор, додаје Амиџић, дужан сам да му још једном укажем да је то срамота.

- Преписивањем се не долази до успјеха, било на факултету или у вођењу града. Грађани Бањалуке заслужују градоначелника који је способан да самостално планира и реализује пројекте, а не некога ко се крије иза туђих идеја и обећања. Након побједе Николе Шобота, грађани Бањалуке могу очекивати реализацију свих обећања које Станивуковић преписује, али и много више. Очекују нас градски станови за младе по узору на бечки модел, једнократна помоћ за пензионере, као и ширење Бањалуке како доликује једној српској престоници, а не Драшковој позорници - поручио је Амиџић.