latinica  ћирилица
02/10/2024 |  13:36 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Савковић: Од новембра бесплатан здрави оброк за основце нижих разреда

Кандидат СНСД-а за начелника општине Козарска Дубица Игор Савковић рекао је данас да ће, ако му грађани укажу повјерење, већ од новембра свим основцима нижих разреда у Козарској Дубици обезбиједити бесплатан здрави оброк.
Игор Савковић - Фото: СРНА
Игор СавковићФото: СРНА

Савковић је изјавио да је ту иницијативу у основним школама у Бањалуци, а и у цијелој Републици Српској, подржао и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Док Влада Српске и ресорно министарство не ријеше ово питања за цијелу Републику Српску, те обезбиједе потребна средства, обећавам да ћу од новембра из општинског буџета обезбиједити бесплатан здрави доручак нашим најмлађим основцима - најавио је Савковић.

Он је додао да ће у буџету за сљедећу годину бити обезбијеђена и средства за уџбенике за основце нижих разреда, те субвенција за превоз ученика до школе.

- Тражићемо могућности да родитељима олакшамо школовање дјеце. Брига о дјеци ће посебно бити вођена и системски ћемо радити на стварању што бољих услова за стицање знања и школовање - рекао је Савковић и додао да ће, поред ученика, посебну бригу посветити борачким категоријама и пензионерима.

Он је додао да је здравље дјеце најбитније, али исто тако да остале рањиве категорије не смију бити занемарене.