latinica  ћирилица
02/10/2024 |  11:11 ⇒ 11:11 | Аутор: СРНА

Ћосовић: СДС поново напада институције Српске - мета полиција и МУП

Захваљујући полтронској и квислиншкој политици локалних функционера СДС-а, Источна Илиџа је опет полигон напада на најважније институције Републике Српске, а након неуспјешних покушаја дискредитације здравственог система нова мета је Министарство унутрашњих послова и полиција Републике Српске, изјавио је шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа Владимир Ћосовић.
Владимир Ћосовић - Фото: СРНА
Владимир ЋосовићФото: СРНА

- Посланик СДС-а и начелник Источне Илиџе Дарко Бабаљ и Маринко Божовић јуче су одржали конференцију за медије на којој су изговорили гомилу неистина и дезинформација и полицију Републике Српске оптужили за притиске, уцјене и застрашивање. Повод је чињеница да су функционери и кандидати СДС-а позвани у полицијску станицу да дају изјаве због основане сумње да су вршили незаконите активности и притиске везане за предстојеће локалне изборе - рекао је Ћосовић.

Умјесто да пред надлежним органима оповргну ове оптужбе, ако нису криви, рекао је он, СДС је то искористио да нападне Полицију Републике Српске која је једна од најважнијих стубова и чувара Републике Српске.

- Функционери СДС-а су чак позвали и на непослушност и немире што је не само неодговорно, већ и опасно - указао је Ћосовић.

Он је нагласио да су Министарство унутрашњих послова и Полиција Републике Српске, поред Војске Републике Српске, најзаслужнија за стварање и опстанак Српске и српског народа, те да нису заслужили да их нападају они који за Српску нису учинили ништа.

Ћосовић је истакао да је Полиција Републике Српске заједно за Војском Републике Српске одбранила и заштитила народ у Одбрамбено-отаџбинском рату, а људи који данас раде у полицији, сваки дан стављају главу у торбу да би заштитили сваког грађанина Републике Српске.

Најмање што им дугујемо, каже он, јесте захвалност на њиховој несебичној и професионалној служби, а не да их нападају они који немају никакве заслуге.

- Питање је по чијој наредби и налогу раде Божовић и Бабаљ? Знамо да би њихови пријатељи и ментори из Федерације и западних амбасада највише вољели да Полиција Републике Српске не постоји, да је заједничка. Тада би им вјероватно било потаман.

Поручујем им да се то неће догодити док год Савез независних социјалдемоктара одлучује у Републици Српској. Нашу полицију, Полицију Српске ћемо заштитити и сачувати како би свој посао обављала у складу са законима Републике Српске а не према жељама Мајкла Марфија или било кога - закључио је Ћосовић.