latinica  ћирилица
17/09/2024 |  22:33 ⇒ 22:33 | Аутор: СРНА

Додик: Вујичић ће стајати на бранику Републике Српске

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да кандидат СНСД-а за начелника општине Источна Илиџа Мирослав Вујичић треба да буде изабран на ту функцију јер ће несумњиво стајати на бранику Републике Српске, Источне Илиџе и Источног Сарајева.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истакао да је вечерас дошао у Источну Илиџу да подржи Вујичића зато што вјерује у побједу Републике Српске.

- Мислим да неће дозволити ову срамоту везано за сарајевски аеродром и да олако даје земљу мимо институција и било чега - рекао је Додик на трибини СНСД-а у Источној Илиџи.

Он је додао да ће садашњи начелник одговарати за оно што је урадио.

- Ми ћемо поштовати процедуре и он ће свакако морати да одговара дебело за ово што је направио. Без икакаве кородринације са републичким институцијама давати земљу Републике Српске за аеродром то није у његовој компетенцији, тако да он напросто треба да оде - истакао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић сматра да је крајње вријеме да се и Источна Илиџа придружи побједницима, СНСД-у, и да крене озбиљнијим развојем.

- Да се не бавимо тамо некаквим потписаним или непотписаним споразумима око проширења сарајевског аеродрома овдје у Источној Илиџи. Институције Републике Српске то не могу дозволити, зна се гдје је ентитетска линија, зна се чија је надлежност и не може с мијешати локална у надлежност државне власти - нагласио је Вишковић.

Он је рекао да је крајње вријеме да Источна Илиџа промијени актуелну власт, да добије власт СНСД-а како би значајно више могло да се ради на пројектима од интереса за све људе који овдје живе.

Вишковић је додао да су дошли у Источну Илиџу како би подржали кандидата за начелника ове општине Вујичића, али исто тако и носиоца одборничке листе Сташу Кошарца.

Кошарац је поручио да се Источно Сарајево, као ни Источна Илиџа никада не могу и неће поистовијетити са федералним Сарајевом, јер представници бошњачке власти немају ни минимум поштовања према интересима српског народа у овом граду и окружењу.

Функционер СНСД-а Љубиша Ћосић истакао је да је Источно Сарајево град младости и изразио наду да ће Источна Илиџа коначно постати модерна локална заједница, која прати тренд развоја већине општина у Републици Српској.

Према његовим ријечима, Источно Сарајево има имиџ који може да парира не само федералном Сарајеву него и многим другим већим градовима, захваљујући одважним људима попут кадра СНСД-а, који су се ставили у функцију политичког, економског, социјалног, културног и сваког другог развоја овог града.

Кандидат СНСД-а за начелника Источне Илиџе Мирослав Вујичић сагласио се да Источна Илиџа треба да има много одговорнију локалну власт, која неће своју територију и ингеренције предавати никоме, а поготово не ФБиХ.

Предизборна трибина и дружење чланова, активиста и симпатизера СНСД-а одржана је вечерас у свечаном салону "Дар" у Источној Илиџи.