latinica  ћирилица
17/09/2024 |  13:20 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Уједињена опозиција ПДП-СДС-Воља народа: Посветићемо се развојним аспектима Новог Града

У ери дигиталне кулутуре, посебну пажњу посветићемо младима, како би их вратили "писаној ријечи", истакао је Душан Гашић кандидат коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС - Воља народа за начелника општине Нови Град.
Уједињена опозиција ПДП-СДС-Воља народа, Нови Град - Фото: РТРС
Уједињена опозиција ПДП-СДС-Воља народа, Нови ГрадФото: РТРС

- У том смислу набавићемо и обогатити књижевни фонд наше библиотеке, обновићемо нашу Кино салу да могу да нам се представе наши млади умјетници којих у овом моменту имамо на школовању и у свијету - каже Гашић.

Младен Шумар, носилац одборничке листе Уједињене опозиције ПДП - СДС - Воља народа каже да је њихов циљ да општина Нови Град више нема статус "неразвијене општине", а то ће, како каже постићи добром прекограничном сарадњом и домаћинским односом унутар општинске администрације.

- Наш приоритет у наредном четверогодишњем мандату јесте да се посветимо развојним аспектима. Основаћемо агенцију за развој, која ће бити састављена од професионалаца, која ће се бавити том тематиком, израде развојних програма и имплементацијом самих - наводи Шумар.

Представници коалиције Уједињена опозиција ПДП-СДС воља народа наглашавају да ће се у наредном периоду рјешавати питање гријања у Новом Граду.