latinica  ћирилица
17/09/2024 |  12:51 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Социјалистичка партија: Доносимо промјене за боље Брчко

Социјалистичка партија одржала је предизборну трибину у препуној сали Културног центра у Брчком, на којој је представљен програм са конкретним рјешења за привредни раст и развој Брчко дистрикта и бољи живот свих грађана.
Социјалистичка партија - Фото: Уступљена фотографија
Социјалистичка партијаФото: Уступљена фотографија

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић пружио је снажну подршку кандидатима СП за Скупштину Брчко дистрикта, те поручио да специјални статус који Брчко има у региону представља шансу коју је потребно искористити на начин да Брчко буде мјесто инвестиција и развоја.

- Социјалистичка партија се бори за боље Брчко, за инвестиције, привредни раст и останак младих људи на овим просторима. Кроз многа тешка времена имали смо важну улогу у очувању идентитета нашег народа, као и у креирању нових политика након грађанског рата. Многи су приступили нашој партији у Брчком, јер су препознали нашу посвећеност рјешавању конкретних проблема и борби за бољи живот сваког човјека. И данас очекујемо још снажнију подршку, јер Брчко поново треба најбоље људе који могу донијети промјене, прије свега у сфери привреде, односно индустрије и креирања нових радних мјеста. Брчко је као некадашњи индустријски центар доживјело страховит слом индустријске производње. Све се то може промијенити само одговорним радом и са доказаним и квалитетним људима какве има Социјалистичка партија – поручио је Ђокић.

Лидер Социјалиста је нагласио да ће Социјалисти у Брчком 6. октобра остварити побједнички резултат, али и да више неће бити у опозицији.

- Социјалистичка партија је за 31 годину постојања дала немјерљив допринос развоју Брчког, а циљ нам је да након 6. октобра, када ћемо поновити успјех од прије четири године, радимо још вриједније и боље за раст и развој Брчког. Нажалост, били смо у опозицији протекле четири године, али то ће се промијенити на овим изборима. Неопходне су промјене, прије свега у систему извршне власти, гдје нам требају компетентни људи, они који могу да управљају свим важним процесима и да доносе одлуке у корист грађана – истакао је предсједник Социјалистичке партије.

Носилац листе Социјалистичке партије за Скупштину Брчко дистрикта Зоран Кокановић оцијенио је да Брчко пролази кроз период стагнације откако Социјалистичка партија није дио власти.

- На ове изборе идемо у пуном капацитету, пуном снагом и сложно и оптимисти смо по питању резултата на предстојећим изборима. Многе ствари не функционишу откако нисмо у власти Брчко дистрикта, имамо прегломазну администрацију и лоше здравство, док спорта и културе уопште и нема. Наш задатак је да то мијењамо и да наставимо борбу за боље Брчко – поручио је Зоран Кокановић.

Социјалисти су у протеклом периоду били истински глас народа у Скупштини, а са таквим политикама ће наставити још интензивније након побједничког резултата који очекују, наводи се у саопштењу из ове странке.

- Драго ми је што имамо снажну подршку грађана, иако смо били у опозицији четири године. Остали смо досљедни својим политикама, били смо глас обичног човјека у Скупштини и након избора, гдје очекујемо одличне резултате, наставићемо да будемо глас народа и да се боримо за интересе свих грађана Брчког – истакао је носилац листе СП у Брчком Зоран Кокановић.

Поред конкретних политика и програмских рјешења која се тичу привредног раста Брчко дистрикта, представљено је и 34 кандидата Социјалистичке партије за Скупштину Брчког, а из Социјалистичке партије су поручили да у Брчком, као и свим другим локалним заједницама у Српској, Социјалисти имају најбоље кандидате који имају снагу, знање и вољу да заједно са народом граде бољу Српску.