latinica  ћирилица
17/09/2024 |  10:02 ⇒ 10:12 | Аутор: РТРС

Тривић: Додик потврдио симбиозу са Станивуковићем

Предсједник Републике Српске Милорад Додик Додик је јутрос отворено признао оно што говорим већ више од годину и по дана - да одлично сарађује са Драшком Станивуковићем и да се Станивуковић уназад неко вријеме представља као неко ко има подршку СНСД-а за позицију градоначелника Бањалуке, изјавила је Јелена Тривић, предсједница Народног фронта.
Јелена Тривић - Фото: РТРС
Јелена ТривићФото: РТРС

Тривићева подсјећа да је Додик јутрос изјавио да је имао бољу сарадњу са Станивуковићем него са својим коалиционим партнерима и тиме је де факто признао симбиозу.

Истиче да је Додик навео да се мјесецима уназад Станивуковић представљао као његов кандидат за градоначелника и да она вјерује да је то истина.

Напомиње да се Драшко надао да ће му његов Миле вратити услугу за изборе 2022. године када је Станивуковић учинио све да затрује односе у ПДП и опозицији и када заправо почиње прави дил Станивуковића са Додиком.

- Ово Додиково признање није само велико понижење за све часне и поштене људе у ПДП-у, већ и за све оне који су се борили за промјене 2020. године, али, нажалост, Станивуковић је показао да су промјене биле само персоналне, али не и суштинске. Врло брзо постао је најбољи Додиков ђак. У криминалу наравно - наглашава Тривићева.

Тривићева каже да су је оптуживали да руши опозицију својим напуштањем ПДП-а, да је како каже неко ко је издао, али већ тада, а и сада, наводи она "свима је потпуно јасно да за мене и Станивуковића није било мјеста под истим кровом, јер је он под кровом Милорада Додика".

Тривићева истиче да су они остали на правом путу, да је опозиција остала јединствена, што се види и по томе да су све опозиционе странке подржале њену кандидатуру за градоначелника на чему им је захвална.

- Вјерујем да ћемо заједно успјети у овој борби, јер сада су ствари још јасније, а да ће грађани Бањалуке за ове игрице казнити и Станивуковића и СНСД. Али на страну лични и политички односи Додика и Станивуковића, ми ћемо у 12 сати на Тргу Крајине данас одржати прес на којем ћемо изнијети сав њихов заједнички криминал. И све преваре које су уништиле ово друштво - наводи она.