latinica  ћирилица
14/09/2024 |  14:05 ⇒ 14:12 | Аутор: СРНА

Гогановић: Србија - гарант мира и стабилности на Балкану

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић рекао је Срни да је Србија, захваљујући мудрој политици предсједника Александра Вучића, регионални лидер и гарант мира и стабилности на Балкану.
Александар Гогановић - Фото: РТРС
Александар ГогановићФото: РТРС

Гогановић, који је данас у Београду присуствовао свечаности поводом промоције најмлађих официра Војске Србије, рекао је да је са министром одбране Србије Братиславом Гашићем разговарао о сарадњи која је на изузетно високом нивоу, те да ће се радити на њеном додатном унапређењу.

Он је навео да су међу младим официрима који су данас промовисани и двојица кадета Министарства унутрашњих послова Републике Српске и три кадета Оружаних снага БиХ.

Гогановић је рекао да је захвалио Гашићу за подршку и могућност да се млади из Републике Српске и БиХ школују и усавршавају у Србији.

- Честитали смо и сутрашњи празник - Дан српског јединства, слободе и националне заставе - рекао је Гогановић.

У Београду је данас промовисано 177 кадета Војне академије Универзитета одбране у Београду у најмлађе официре, међу којима су и два припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске и три припадника Оружаних снага БиХ.