latinica  ћирилица
13/09/2024 |  21:28 ⇒ 21:50 | Аутор: СРНА

Додик: Град подијелити у најмање пет општина

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да Бањалуку треба подијелити у најмање пет општина, те да би градска заједница, коју би у организационом смислу чинили Челинац и евентуално Лакташи, била моћна да управља мега пројектима који су потребни највећем граду Српске.
СНСД Старчевица - Фото: Уступљена фотографија
СНСД СтарчевицаФото: Уступљена фотографија

- Ово би било идентично као град Београд који функционише са више општина и показује да може успјешно да ријеши све комуналне и друге проблеме грађана - рекао је Додик новинарима у бањалучком насељу Старчевица гдје је присуствовао трибини СНСД-а.

Он је нагласио да ће као предсједник Републике Српске заједно са Николом Шоботом изградити пет вртића у наредне двије године са по 500 дјеце.

- Издвојићу средства за то из Кабинета предсједника Српске као дар граду да би сва дјеца била обухваћена предшколским установама - истакао је Додик.

Додик је рекао да ће радити на новој гасификацији Бањалуке, а учиниће да град добије нове спортске објекте да би и Фудбалски клуб "Борац" размишљао да иде даље у Европу.

- Морамо да направимо нову функционалну спортску дворану са 10.000 мјеста и концертну дворану за коју већ неколико година стоје средства, те изградити школу на Старчевици - каже Додик.

Додик је истакао да Бањалука није ријалити већ град са реалним потребама, гдје треба очувати зеленило, направити нове путне комуникације.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да очекује велику спектакуларну побједу СНСД-а у Бањалуци и кандидата ове странке за градоначелника Николе Шобота.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Према њеним ријечима, листа СНСД-а у Бањалуци даје најбољу политичку понуду, јер су то прекаљени, доказани људи у свим браншама у којима дјелују и функционишу.

- Сигурно да једну такву понуду не може дати ниједна друга политичка партија. Сигурна сам да ће из тог разлога листа СНСД-а добити највећи број одборничких мјеста и да ће оправдати повјерење грађана као што је то и до сада радила - истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да је уз листу СНСД-а и најбољи кандидат за градоначелника Бањалуке Никола Шобот, истичући да је дошло вријеме за бављење озбиљним стварима и за излазак из "уљепшавања и лагања".

- Дошло је вријеме да се бавимо пројектима. Шобот је човјек који може погледати у очи сваком грађанину Бањалуке и да грађанин зна да га он неће слагати и да ће извршити оно што је обећао - закључила је Цвијановићева.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот рекао је да је Бањалука увијек била град поносних, а не град преварених људи.

- Овдје смо да причамо о школи и вртићу на Старчевици и свему ономе што недостаје, реконструкцији Улице Косте Јарића - напоменуо је Шобот.

Кандидат СНСД-а за одборника Ненад Талић рекао је да СНСД има најбољу листу предвођену Владом Ћајићем и најбољег кандидата за гадоначелника, те да је увјерен у побједу као и у то да ће Старчевица имати свог одборника