latinica  ћирилица
10/09/2024 |  21:56 ⇒ 22:11 | Аутор: СРНА

Додик: Ниједан пројекат у Милићима неће бити заустављен

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да ниједан пројекат неће бити заустављен у Милићима који су, како је истакао, саставни дио Републике Српске за коју је живот дало 34.000 људи.
СНСД Милићи - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
СНСД МилићиФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Милиће није направио Рајко Дукић већ СНСД - истакао је Додик у Милићима гдје је одржана предизборна трибина СНСД-а.

Он је рекао да су у Милиће дошли да среде ово мјесто, да има више радних мјеста, као и да подрже свог кандидата за начелника општине, да ово мјесто има будућност.

- Свако ко буде дошао у Милиће да прави неку производњу ми ћемо подржати посебним донацијама. Милићи су веома важно мјесто као и цијела ова регија - нагласио је Додик.

Додик је истакао да је једини циљ очувати политичку снагу Републике Српске, наводећи да је то она снага која ће омогућити Српској да и даље сарађује са Србијом.

- Као што је то до сада рађено и путем Декларације потписане на Свесрпском сабору - додао је Додик.

Он је нагласио и да је Република Српска под притиском од свог настанка, додајући да уколико нема државе нема ни слободе, за шта су најбољи примјер српске породице које живе у Федерацији БиХ.

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић истакао је да Милићи, уколико желе бољу будућност за своју дјецу, треба да дају шансу кандидату ове странке за начелника Марку Савићу и одборничкој листи на којој су млади људи који желе да допринесу развоју ове локалне заједнице.

- Марко Савић је син погинулог борца који се у општини понаша као у својој кући, због чега заслужује подршку на наредним локалним изборима - нагласио је Вишковић.

Он је истакао да ће се Република Српска 6. октобра наћи на раскрсници, или ће наставити путем просперитета и слободе или ће скренути на погрешан пут који води њеном нестанку.

Вишковић је изразио наду да ће се Милићи вратити на пут развоја, наводећи да је ова локална заједница увијек била носилац развоја овог дијела Републике Српске.

- Учинићемо све да Милиће вратимо на прави пут. Све што Марко и ови млади људи предложе имаће подршку Владе - поручио је Вишковић окупљенима на изборној трибини СНСД-а.

Кандидат за начелника Милића Марко Савић рекао је да су циљеви СНСД-а у овој општини да Милићи буду пожељно мјесто за младе и њихове породице, те да се настави са развојем индустријских зона и отварањем нових радних мјеста.

- У протеклом периоду рађено је на развоју индустријских зона и отворено је нових 180 радних мјеста. Ми ћемо између осталог радити и на изградњи зграде за младе брачне парове - рекао је Савић у обраћању окупљеним грађанима.

Према његовим ријечима, да би се испунили ови циљеви потребне су озбиљне политике и озбиљни политичари, а СНСД је једини који то може извести.

Носилац одборничке листе Бранко Перишић рекао је да је у протекле четири године у Милићима под вођством актуелног начелника Марка Савића урађено много и то у сарадњи са премијером Вишковићем који је из овог мјеста./