latinica  ћирилица
30/08/2024 |  15:31 ⇒ 15:34 | Аутор: СРНА

У Вишеграду почео 16. сајам меда

У Вишеграду је данас почео 16. Међународни сајам меда и пчеларске опреме, који је окупио око 30 излагача из Сјеверне Македоније, Србије, Црне Горе и БиХ.
Сајам меда у Вишеграду - Фото: СРНА
Сајам меда у ВишеградуФото: СРНА

Предсједник Удружења пчелара Вишеград Александар Масал рекао је да је поставка Сајма изложена на Мосту Мехмед-паше Соколовића.

Према његовим ријечима, у оквиру Сајма, у 18.00 часова, у биоскопу "Доли Бел" у Андрићграду биће одржано и предавање за пчеларе о теми узгоја матица, о чему ће говорити познати пчелар из Словеније Стане Плут.

Другог дана, поставка Сајма биће изложена на вишеградској ћуприји од 8.00 часова, док је свечано отварање заказано за 11.00 часова.

У оквиру свечаног отварања биће уприличен културни програм, а организатори ће заслужним појединцима додијелити и захвалнице.

Најављено је да ће Сајам отворити начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, а присуствоваће и предсједник Удружења пчелара Републике Српске Дамир Барашанин и предсједник Удружења пчелара Вишеград Александар Масал.

Истог дана, у 13.00 у Андрићграду биће одржано предавање "Технологија пчеларења и заштита од варое без употребе синтетичких акарицида", о чему ће говорити Владо Аугуштин.

Дружење пчелара предвиђено је од 15.00 часова у хотелу "Вишеград", а потом и затварање Сајма.

Покровитељ Сајма је општина Вишеград.