latinica  ћирилица
29/08/2024 |  16:36 ⇒ 17:14 | Аутор: СРНА

Пронађена лабораторија за производњу амфетамина и око 23 килограма дроге

Полиција је ухапсила мушкарца из Добошнице код Лукавца чији су иницијали Б.Х. /25/ код којег је пронађено око 23 килограма дроге, оружје, новац разлучитих валута, саопштено је Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.
Пронађено око 23 килограма дроге, оружје и новац разлучитих валута - Фото: СРНА
Пронађено око 23 килограма дроге, оружје и новац разлучитих валутаФото: СРНА

Претресом куће, помоћних објеката, природних површина и возила које користи Б.Х. пронађено је и одузето око 23 килограма дроге различитих паковања, око три литра амфетаминског уља које се користи у производњи амфетамин спида.

Пронађени су и дигитална вага за прецизно мјерење, уређај за вакумирање паковања, три пиштоља, муниција, пет мобилних телефона, новац различитих валута и апоена од 7.380 КМ, 1.020 евра и 100 швајцарских франака.

Прелиминарним вјештачењем утврђено је да је ријеч о дроги амфетамин спид, као и о другим сировинама које се користе за производњу дроге.

По карактеру пронађених и привремено одузетих предмета, њиховом садржају и количини, као и из других доказа, произилазе индиције да се у предметном случају ради о лабораторији за производњу дроге за такозвано кување амфетамин спида.

Мушкарац Б.Х. ухапшен је због сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет дроге и неовлаштено држање оружја или експлозивних материја.

Он ће након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предат Кантоналном тужилаштву Тузланског кантона на даље поступање.

Претрес су јуче извршили припадници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона уз асистенцију Јединице полиције за специјалну подршку, под надзором Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона, а по наредби Општинског суда у Лукавцу.

Ово је наставак раније започетих активности на сузбијању и спречавању злоупотребе дрога.