latinica  ћирилица
29/08/2024 |  11:09 ⇒ 11:16 | Аутор: РТРС

Шулић: Српска наставља са градњом туристичке инфраструктуре

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је за РТРС да Република Српска наставља са градњом и улагањем у туристичку инфраструктуру.
Денис Шулић (Фото: instagram.com/denis.sulic) -
Денис Шулић (Фото: instagram.com/denis.sulic)

- Након значајних улагања у Олимпијски центар Јахорина, Влада Српске, заједно са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком дали су подршку пројекту "Игришта" - наводи Шулић.

Додаје, да су постојали одређени проблеми у реализацији, који су превазиђени.

- Зато данас отварамо ски-центар "Игришта", који је препун љетних садржаја, чиме желимо да покажемо да наше планине живе и током љета - додаје Шулић.

Наводи, да постоји заинтересованост страних инвеститора за улагања у Српску.

Када је ријеч о значају проширења ски-центара, Шулић наводи да то самим тим значи и више туриста, као и проширење капацитета.

- То говори да имамо популарна туристичка мјеста, а "Игришта", су само још један од многобројних успјешних пројеката - додаје Шулић.

Директор Олимпијског центра Јахорина, Дејан Љевнаић истакао је да је ово значајан пројекат, не само за развој туризма и привреде, него и за развој читавог тог краја Републике Српске.

Отварање овог ски-центра је од посебног значаја, јер ће "Игришта" први пут бити у функцији послије 40 година, а представља и почетак нове фазе у развоју туризма у овом дијелу Републике Српске, с обзиром на то да је овај ски-центар, смјештен у близини Власенице, има огроман значај за локалну заједницу и цијелу Републику Српску.

Сви садржаји су на дан отварања бесплатни.