latinica  ћирилица
29/08/2024 |  10:07 ⇒ 12:57 | Аутор: РТРС

Притвор за три лица осумњичена за злоупотребу положаја у Шумама Српске

Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор лицима Г.С, Б.С. и Г.Ј. због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја и овлаштења.
Окружни суд Источно Сарајево - Фото: РТРС
Окружни суд Источно СарајевоФото: РТРС

Из Окружног суда саопштено је да је против овог рјешења дозвољена жалба у року од 24 часа.

Претходно је у Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву испитано пет лица осумњичених за злоупотребу службеног положаја 2020. године, а за три лица поднесен је приједлог за одређивање притвора.

По наредби Окружног суда у Источном Сарајеву, у понедјељак, 26. августа, вршени су претреси на више локација на подручју општина Соколац, Хан Пијесак, Рогатица и Вишеград, а ухапшена су четири лица, чији су иницијали Г.С, Л.М, Г.Ј. и Ч.Л, док се директор Шумског газдинства "Романија" Страхиња Башевић предао наредни дан Окружном јавном тужилаштву.

Претреси су вршени у оквиру истраге Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву која се односи на незаконита поступања одговорних лица у предузећу Шуме Републике Српске и шумских газдинства "Романија" са Сокоца, "Сјемећ" из Рогатице, "Височник" са Хан Пијеска и "Панос" из Вишеграда.

Осумњичена лица се терете да су током 2020. године искористили свој службени положај и овлаштења и том приликом нанијела штету буџету Републике Српске, саопштено је јуче из Окружног јавног тужилаштва.