latinica  ћирилица
29/08/2024 |  10:35 ⇒ 11:34 | Аутор: РТРС

Након сукоба навијача у Бањалуци, више лица лишено слободе

Ноћ пред реванш меч за пласман у Лигу Европе, на бањалучким улицама забиљежено је више сукоба навијача бањалучког Борца и мађарског Ференцвароша. Ухапшено је више лица, а три су задобила тјелесне повреде, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да полицијски службеници ове управе, под надзором дежурног тужиоца Окружног јавниог тужилаштва Бањалука, предузимају мјере и радње на документовању кривичних дјела насилничко понашање и оштећење и одузимање туђе ствари и да је више лица лишено слободе.

- Наиме, ноћас око 00.00 часова у улици Краља Петра Петра Карађорђевића и у угоститељском објекту у Бањалуци, више непознатих лица физички је напало навијаче фудбалског клуба Ференцварош из Мађарске и том приликом су, према за сада расположивим информацијама, три лица задобила тјелесне повреде, а настала су и оштећења у угоститељском објекту. Такође, у Омладинској улици у Бањалуци, од стране непознатих лица употребом физичке снаге и подесних предмета оштећен је аутобус - наводи се у саопштењу ПУ Бањалука.

Како се у саопштењу додаје, повријеђеним лицима је указана љекарска помоћ на Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Полицијска управа Бањалука, у сарадњи са другим организационим јединицама МУП-а, предузима планске мјере и радње на обезбјеђењу фудбалске утакмице квалификација за Лигу Европе, која се игра данас од 21.00 час на Градском стадиону у Бањалуци, између Борца и Ференцавроша.

- Сходно наведеном данас од 18.00 часова на снази је мјера забране точења алкохола у угоститељским објектима у непосредној близини Градског стадиона - додаје се у саопштењу.

Из МУП-а Српске апелују на грађане и на све оне који планирају да присуствују наведеном спортском догађају, да одговорним и достојанственим понашањем, допринесу да догађај протекне мирно и без индицената, те напомињу да ће свако незаконито поступање бити санкционисано.