latinica  ћирилица
28/08/2024 |  15:38 ⇒ 15:46 | Аутор: РТРС

Лукић: Иза намјере Тужилаштва стоји политика а не право (ВИДЕО)

В.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић рекао је, након рочишта у Суду БиХ, да је мета Тужилаштва предсједник Републике Српске Милорад Додик који ужива највећу подршку народа, те да су тужиоци ушли неспремни у процес јер је видљиво да иза њихове намјере стоји политика а не право.
Милош Лукић - Фото: РТРС
Милош ЛукићФото: РТРС

- Да је постојао уживо пренос грађани би могли да виде оно што је интерес јавности. У судници имамо правну и политичку страну. Правна страна је ова на којој ми сједимо, то су наши адвокати. Са друге стране смо имали тужилачки тим који није дорастао задатку - рекао је Лукић и додао да је тужилац постављао потпуно иста питања свједоку која су претходно постављена од стране адвоката Бубића.

Истиче  да је данас разоткривено да иза намјере Тужилаштва стоји политика која је усмјерена против Републике Српске, против предсједника Републике Српске који по Уставу оличава национално и народно јединство.

- Очигледно да то некоме смета. У другом сегменту лично против Милорада Додика као носиоца највеће подршке народа - истакао је Лукић.

Он је рекао да ће предложити да тим одбране Тужилаштву испостави рачун на крају овог процеса.

- С обзиром на све правне лекције које су им очитали у овом предмету, које нису мале и које сигурно у правној пракси сигурно много коштају - закључио је Лукић.