latinica  ћирилица
28/08/2024 |  14:56 ⇒ 15:25 | Аутор: СРНА

Кустурић: Гашење нових пожара у Националном парку "Сутјеска"

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је данас да хеликоптер овог сервиса заједно са хеликоптером Хеликоптерске јединице МУП-а Србије гаси нове пожаре у Националном парку "Сутјеска".
Бобан Кустурић - Фото: РТРС
Бобан КустурићФото: РТРС

Кустурић је навео да су информације о новим пожарима добијене од вршиоца дужности директора Цивилне заштите Републике Српске Бориса Трнинића и начелника општине Фоча Милана Вукадиновића, додајући да, према урађеном извиђању, није ријеч о великом пожару.

- Надам се да ћемо угасити пожар до ноћи, уз подршку ватрогасаца и људи са земље. Наше је да обезбиједимо сигуран приступ пожаришту, како би ватрогасци могли да угасе пањеве који тињају. Надам се да ћемо то урадити до ноћи, ако сутра не буде неких нових пожара - навео је Кустурић за Срну и додао да су пожари гашени и претходних дана.

Упркос вишемјесечном ангажовањем на гашењу пожара, припадници Хеликоптерског сервиса успијевају да испуне своју мисију у вези са медицинским евакуацијама.

Ови неуморни професионалци, на челу са директором Кустурићем, поред гашења пожара, у протекла три дана успјели су и да успјешно реализују три медицинске евакуације и то двије из Требиња за Београд и једну из Фоче ка Бањалуци.

По ко зна који пут посаде и сви запослени у Хеликоптерском сервису показали су да су увијек на располагању становницима Републике Српске и да професионално и храбро извршавају све постављене задатке.