latinica  ћирилица
28/08/2024 |  12:46 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Селак: Србе осуђују због пјесама, а толеришу неоусташтво

Након што је општински суд у Задру осудио двојицу чланова пјевачке групе Јандрино јато и то због пјевања родољубивих пјесама које никога не вријеђају, предсједник СПС-а Горан Селак изјавио је да хрватске власти Србе осуђују због пјесама док у њиховом дворишту цвјета неоусташтво.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

Чланове Јандриног јата је прекршајни суд осудио на новчане казне због пјевања пјесама “Јован Далматинац” и "Марширала краља Петра гарда" у Мркоњић Граду 2022. године.

- Текстови ових пјесама не вријеђају осјећања ни једне нације, већ прослављају српски народ и његове јунаке. Хрватске власти одавно жмире док им цвјета усташтво широм земље и док се у Имотском све црни од усташке кореографије и перфосрманса. Пружамо апсолутну подршку групи Јандрино јато и првом приликом ћу отићи на њихов наступ. То су људи који чувају културу и историју свог народа и Крајине - поручио је Селак.

Подсјећамо, из суда у Задру саопштено је да пјесме оваквог садржаја код грађана изазивају немир, посебно код грађана који су били директно изложени ратним страдањима, разарањима и патњи, те се оваквим понашањем ремети суживот хрватских грађана РХ и грађана српске националности.