latinica  ћирилица
28/08/2024 |  12:14 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Српска ће побиједити, пресуда ће бити изречена БиХ (ВИДЕО)

Делегат у Клубу Срба Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је за РТРС да је судски процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића процес против Републике Српске у којем ће Српска побиједити.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Намјера овог поступка пред Судом БиХ је да се суди Републици Српској, јер суде првом човјеку Републике и директору јавног предузећа само зато што су радили оно на шта их Устав и закони обавезују - истакао је Ковачевић.

Он је рекао да се обично, када се иде на суд, иде пред лице правде, а у овом случају, каже, праведнике изводе пред лице неправде.

Ковачевић је истакао да ће у поступку против Додика и Лукића пресуда бити изречена Босни и Херцеговини, јер је ово политички, а не правни процес.

Он је појаснио да једино Парламентарна скупштина БиХ може да усваја и мијења законе, а да у овом случају Суд БиХ суди на основу одлуке нелегитимног странца Кристијана Шмита коју Скупштина никада није ни разматрала, а камоли усвојила.

- Додика су деценијама покушавали да криминализују и никада ништа нису успјели да докажу па су се сјетили да доведу нелегитимног странца који је рекао "ко не поштује моје одлуке, а поштује Устав и законе, њему ћемо да судимо" - рекао је Ковачевић.

Пред Судом БиХ данас ће бити настављено суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу.