latinica  ћирилица
28/08/2024 |  11:37 | Аутор: РТРС

Против возача Д.Ш. биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка

Против возача чији су иницијали Д.Ш. из Бањалуке, који је управљао аутомобилом "туарег", биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

У овом аутомобилу на мјесту сувозача налазио се премијер Републике Српске Радован Вишковић.

У саобраћајној незгоди која се догодила јуче око 15.30 часова, на магистралном путу Власеница – Кладањ, у мјесту Тишча, општина Шековићи, три лица, међу којима и премијер Вишковић, су лакше повријеђена.

Полицијски службеници Полицијске станице Шековићи су извршили увиђај саобраћајне незгоде у којој су учествовали аутомобили "туарег" и "голф".

Возилом "голф" управљало је лице чији су иницијали Ф.Ј. са којим је на мјесту сувозача било лице иницијала М.П, оба из Брчког.

У Болници Зворник дежурни доктор је Вишковићу и лицима која су се налазила у возилу "голф", констатовао да су лакше повријеђени.

Возачима који су подвргнути тестирању, није утврђено присуство алкохола и опојних дрога или психаоактивних супстанци у организму.

О овом догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву Подручна канцеларија Власеница, који се изјаснио да у наведеној саобраћајној незгоди нема елемената кривичног дјела и да се ради о прекршају.

Против лица Д.Ш. биће поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду.