latinica  ћирилица
28/08/2024 |  09:07 ⇒ 09:22 | Аутор: РТРС

Сарајево поново забранило Вулину прелет

Потпредсједнику Владе Србије Александру Вулину власти у БиХ поново нису дале дозволу за прелет, како би данас посјетио Србе на Палама и са њима обиљежио славу ове општине Велику Госпојину, саопштено је из Владе Србије.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Министарство иностраних послова у Савјету министара, на чијем је челу Елмедин Конаковић, још једном није дало дозволу за прелет српском потпредсједнику владе Александру Вулину, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је Вулин на позив Срба са Пала требало да као кум славе присуствује свечаној литургији и ломљењу славског колача поводом прославе Велике Госпојине, као и да на Тргу Републике Српске положи цвеће у име Србије и поклони се сјенима погинулих српских бораца који су страдали током Одбрамбено-отаџбинског рата деведесетих година.

Иако су кабинет потпредсједника Владе Србије, Министарство спољних послова и Амбасада Србије уредно и на вријеме доставили све потребне информације и пратећу документацију, чак и навели сврху посјете, власти у Сарајеву својим ћутањем и неодговарањем нису дале сагласност за прелет, пише у саопштењу.

- Од наше амбасаде на вријеме су испоштоване све процедуре које се у дипломатији налажу и упркос томе власти у Федерацији нису одговориле на захтјев - наведено је у саопштењу.