latinica  ћирилица
28/08/2024 |  08:49 ⇒ 09:24 | Аутор: РТРС

Претреси и хапшења на Сокоцу због дроге

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе Источно Сарајево, јуче су на подручју Сокоца лишили слободе А.М. Н.Р. и Н.Р. из Сокоца због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

- У овим активностима извршени су претреси локација које користе лица лишена слободе и том приликом је пронађен је и привремено одузет новац у износу од 8.200 евра, ПВЦ фолија са садржајем зелене биљне материје која својим изгледом и својствима асоцира на опојну дрогу "марихуану" укупне бруто масе 174 грама, фалсификована лична документа земаља Европске уније, мобилни телефони, ватрено оружје - пиштољ, сим картице, фалсификованакао и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Осумњичена лица су по окончању криминалистичке обраде, уз сагласност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево под чијим надзором су и вршене ове активности, пуштени на слободу.

Против ових лица биће поднесени и извјештаји за кривично дјело "неовлаштена производња и промет опојних дрога", "фалсификовање исправе" и "недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја".