latinica  ћирилица
28/08/2024 |  08:25 ⇒ 08:26 | Аутор: РТРС

Почињу курсеви кинеског језика у Бањалуци

Конфуцијев институт Универзитета у Бањалуци од 16. септембра до 27. децембра 2024. године организује нови циклус курсева кинеског језика.
Конфуцијев институт - Фото: Уступљена фотографија
Конфуцијев институтФото: Уступљена фотографија

- Курсеви су бесплатни за студенте и запослене Универзитета у Бањалуци, као и за ученике основних и средњих школа који се одлуче да курс похађају у просторијама Конфуцијевог института. Цијена курса за остале који су заинтересовани за изучавање кинеског језика износи 200 КМ - саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Конфуцијев институт организује и курс кинеског језика који ће се одвијати у онлајн формату, у горенаведеном периоду, те на тај начин жели да омогући учење кинеског језика свим заинтересованима.

Пословни кинески

Курс пословног кинеског језика, намијењеног свима који желе да унаприједе професионалну или међународну каријеру савладавањем основа пословне комуникације на кинеском, биће такође одржан у горенаведеном периоду. Цијена овог курса је 200 КМ за све заинтересоване, док је за ученике средњих школа бесплатан.

Полазници свих курсева имају прилику да уче кинески језик од предавача из Кине и локалних синолога, те да добију сертификат о успјешно завршеном тромјесечном курсу. Часови се организују два пута седмично, у вечерњем термину, у трајању од 90 минута, а користе се стандардизовани уџбеници ХСК, подијељени у шест нивоа, или стандардни пословни уџбеници у случају курса пословног кинеског језика.

Поред часова кинеског језика, Конфуцијев институт двапут годишње нуди могућност полагања међународног стандардизованог испита из кинеског језика за нематерње говорнике, испита ХСК, као и испита YCT за ученике основних школа. На овај начин полазници имају прилику да утврде своје знање из кинеског језика и стекну међународно признати сертификат.

Курс таиђићуена

У наредном периоду наставиће се и бесплатан курс кинеске борилачке вјештине таиђићуена. Курс ће се изводити два пута седмично на платоу испред Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци илу у холу, у зависности од временских услова.

Сва даља упутства и пријаве за курсеве кинеског језика и таиђућуена могуће су путем адресе: konfucijev.institut@unibl.org.