latinica  ћирилица
27/08/2024 |  22:49 ⇒ 23:00 | Аутор: РТРС

Пале: Уручена признања заслужним колективима и појединцима

У Палама је вечерас одржана свечана академија поводом Дана и крсне славе општине - Успења Пресвете Богородице, на којој су уручена признања заслужним колективима и појединцима.
Госпојинске свечаности - Фото: РТРС
Госпојинске свечаностиФото: РТРС

Да Влада Републике Српске у континуитету улаже у развој Пала показују започети капитални пројекти у прошлој години који су у потпуности финансирани средствима Владе. Захваљујући вишемилионским пројектима, Пале су данас средина у којој се тражи стамбена јединица више.

Начелник општине Бошко Југовић рекао је да су на свечаној академији резимирани резултати у претходној години.

- Има много пројеката које смо почели и реализовали. У току је изградња објекта Полицијске управе Источно Сарајево, Факултета за физичко васпитање и спорт и та два објекта коштаће више од 17 милиона КМ што ће финансирати Влада Републике Српске - рекао је Југовић.

На свечаној академији додијељене су појединачне и колективне награде, а највеће признање општине припада Митрополији дабробосанској и његовој светости митрополиту дабробосанском Хризостому. Захваљујући напорима Митрополије, Пале су добиле Саборни храм Светог Архангела Гаврила који окупља никада већи број вјерника на једном мјесту.

Сутра ће литургија бити служена у Храму Успења Пресвете Богородице након чега ће услиједити литија и полагање вијенаца на централно спомен-обиљежје погинулим борцима.

За грађане Пала општинске власти уприличиће утакмицу између кошаркашког клуба Јахорина и београдске Црвене Звезде.