latinica  ћирилица
27/08/2024 |  16:58 ⇒ 16:59 | Аутор: Агенције

Укинута забрана купања на плажи у Ичићима

Хрватска државна инспекција укинула је забрану купања на дијелу плаже Ичићи, гдје је прије десетак дана забрањено купање због повећане вриједности бактерије ешерихије коли у мору, те је купање сада дозвољено на читавој плажи, а море је чисто.
Море - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
МореФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Из Завода за јавно здравство Приморско-горанске жупаније наводе да су, након што је комунално предузеће Либурнијске воде отклонило све могуће узроке онечишћења на источном дијелу плаже, службени резултати Завода и интерне анализе у посљедњих шест дана потврдили да је море сада чисто.

На основу резултата анализа, инспекција је укинула забрану купања и уклоњена је табла с упозорењем на источном дијелу плаже Ичићи.

Државна инспекција је прије десетак дана поставила таблу забране купања на том дијелу, јер су у мору на почетку те плаже биле повећане вриједности бактерије ешерихије коли. 

Завод за јавно мздравство је 14. августа узео узорке воде на анализу и утврђене су повишене концентрације заразне бактерије.  Анализа је поновљена 16. августа и два узорка су опет била незадовољавајућа.

Анализа воде на том дијелу плаже у Ичићима настављена је до престанка онечишћења.