latinica  ћирилица
27/08/2024 |  14:39 | Аутор: СРНА

Запримљени негативни извјештаји о пословању Бањалуке и Бијељине

Републичко јавно тужилаштво запримило је негативне ревизорске извјештаје о финансијском пословању градова Бањалука и Бијељина за 2023. годину и након увида и анализе, слиједи одлука о даљем поступању, речено је Срни у овом тужилаштву.
Републичко јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Републичко јавно тужилаштвоФото: РТРС

- У односу на даље поступање, биће одлучено након увида и анализе достављених извјештаја - навели су у Републичком јавном тужилаштву.

Главна служба за ревизију Републике Српске упутила је 16. августа Републичком јавном тужилаштву негативне ревизорске извјештаје о финансијском пословању Града Бањалука и Града Бијељина за 2023. годину

Главна служба за ревизију јавног сектора дала је нагативно мишњеље у извјештају о спроведеној финансијској ревизији Града Бијељина за прошлу годину, јер, како је наведено, консолидовани финансијски извјештаји Града Бијељина, не приказују истинито и објективно, у свим материјалним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза на дан 31. децембра 2023. године и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања.

За Град Бањалука Главна служба за ревизију навела је да консолидовани финансијски извјештаји не приказују истинито и објективно, у свим материјалним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза на дан 31.децембра 2023. године и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања. /крај/нб