latinica  ћирилица
27/08/2024 |  15:22 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Уједињена Српска: Спремни за предстојеће локалне изборе

Уједињена Српска има кандидатске листе за предстојеће локалне изборе у 99 одсто локалних заједница у Републици Српској и у складу с тим је међу прве три политичке партије - рекао је предсједник ове странке Ненад Стевандић.
Уједињена Српска - Фото: РТРС
Уједињена СрпскаФото: РТРС

Додао је да Уједињена Српска има кандидате за начелника у четири општине, а у неким општинама подржавају кандидате коалиционих партија.

- Ово све говори о снази партије, али јесте чињеница да зато постајемо мета осталих политичких партија без обзира да ли су у владајућој већини или су опозицији - рекао је Стевандић, након сједнице Предсједништва Уједињене Српске.

Коментаришући тврдњу власника Туристичке агенције "Травел фор фан" Саше Марковића да је у просторијама Уједињене Српске предао 250.000 КМ, Стевандић је рекао да то није тачно и да Марковић никада није био у просторијама странке.

- Једва чекам да будем свједок одбране када ћу рећи све што знам. Никада Марковић, који је доказани криминалац, није био у Уједињеној Српској - рекао је Стевандић.

Потпредсједник Уједињене Српске Милан Петковић рекао је да је ова политичка партија анализирала рад Централне изборне комисије БиХ и да се може констатовати да ЦИК никада као сада није изрицао драконске казне политичким странкама и појединцима прије предизборне кампање.

Петковић је поручио да ЦИК није дао јасна упутства тако да политичке странке не знају како да се понашају прије предизборне кампање и шта је преурањења кампања.

- ЦИК се жели овим обрачунати са појединцима и политичким странкама - додао је Петковић.