latinica  ћирилица
27/08/2024 |  16:17 | Аутор: СРНА

Вујичић: Божовић ухваћен у лажи, одали га партнери из ФБиХ

Упркос чињеници да, Маринко Божовић, још увијек актуелни начелник Источне Илиџе, данима тврди да нема ништа са проширењем аеродрома на територију Републике Српске и одговорност невјешто пребацује на републичке и градске институције данас је ухваћен у лажи, а демантовали су га управо његови партнери из Федерације БиХ захваливши се на подршци и сарадњи, изјавио је посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Мирослав Вујичић.
Мирослав Вујичић - Фото: РТРС
Мирослав ВујичићФото: РТРС

Вујичић, који је питање проширења Међународног аеродрома Сарајево и ставио у фокус јавности, позвао се на саопштење Управе предузећа Аеродром Сарајево у којем се, између осталог, захваљују "локалној заједници Источна Илиџа на разумијевању и пружању подршке расту и развоју Аеродрома, а с циљем просперитета цијеле БиХ".

Дакле, каже Вујичић за Срну, јасно је да је актуелно руководство општине на челу са Божовићем подржавало и подржава проширење аеродрома и сви покушаји прикривања падају у воду.

Вујичић је закључио да је оваква пракса отимања територије и угрожавања грађана Источне Илиџе и Републике Српске недопустива, те да ће у пуном капацитету који има као посланик и функционер СНСД-а стати против пројекта проширења аеродрома заједно са институцијама Републике Српске и града Источно Сарајево.

- Оваква пракса отимања територије Републике Српске која је директно усмјерена против наших грађана је недопустива. Посао и задатак начелника општине јесте да заштити општину и становнике што Божовић није учинио. Штавише, ставио се на страну интереса Федерације, Мајкла Марфија и САД, и још је имао образа да изговори гомилу неистина. Иако то није мој задатак искористићу све капацитете које имам и као посланик, и као функционер најјаче политичке партије у Републици Српској да у сарадњи са градским и републичким институцијама стопирамо овај срамни пројекат и заштитимо нашу територију и наш народ - поручио је Вујичић.