latinica  ћирилица
26/08/2024 |  15:33 | Аутор: РТРС

Универзитет у Бањалуци: Конкурс за новчане награде наставницима и сарадницима

Управни одбор Универзитета у Бањауци, на 38. сједници одржаној данас, донио је Одлуку о расписивању конкурса за додјелу новчаних награда наставницима и сарадницима Универзитета у Бањалуци за остварене међународне резултате у научно-истраживачком, образовном раду и умјетничком стваралаштву за 2023. годину, а укупан фонд за награде износи 121.000 КМ.
Управни одбор Универзитета у Бањалуци - Фото: Уступљена фотографија
Управни одбор Универзитета у БањалуциФото: Уступљена фотографија

Како се наводи у Одлуци управног одбора, Универзитет у Бањалуци расписује конкурс за додјелу новчаних награда наставницима и сарадницима Универзитета у Бањалуци за остварене резултате, истакнути рад и достигнућа у научно-истраживачкој, образовној дјелатности и умјетничком стваралаштву у 2023. години, и то:

1. за додјелу новчане награде наставницима и сарадницима који су први аутори научног рада објављеног у индексираном научном часопису,

2. за додјелу новчане награде наставницима и сарадницима који су руководиоци, координатори или учесници међународног научно-истраживачког пројекта,

3. за додјелу новчане награде наставницима и сарадницима који су координатори или контакт особе Еразмус+ пројеката – Кључна акција 2 – Изградња капацитета, и

4. за додјелу новчане награде једном наставнику или сараднику за умјетничко остварење на међународном нивоу у 2023. години, а на приједлог Умјетничко-научно-наставног вијећа Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

План је да се наставници и сарадници који су аутори научног рада објављеног у индексираном научном часопису награде укупним фондом до 100.000 КМ, док је фонд за награде наставницима и сарадницима који су руководиоци, координатори или учесници међународног научно-истраживачког пројекта до 15.000 КМ.

Наставници и сарадници који су координатори или контакт особе Еразмус+ пројеката – Кључна акција 2 – Изградња капацитета биће награђени укупним новчаним фондом до 5.000 КМ.

Фонд награде за наставника и сарадника за умјетничко остварење на међународном нивоу у 2023. години, а на приједлог Умјетничко-научно-наставног вијећа Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, износи 1.000 КМ.

Кандидати се на конкурс пријављују попуњавањем посебне апликације путем портала за запослене "еЗапослени".

Када је ријеч о кандидатима који се пријављују за додјелу новчане награде једном наставнику или сараднику за умјетничко остварење на међународном нивоу у 2023. години, а на приједлог Умјетничко-научно-наставног вијећа Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, они своје пријаве могу предати заједно са траженим доказима, директно или путем поште, на сљедећу адресу: Академија умјетности Универзитета у Бањауци, Универзитетски град – Булевар војводе Петра Бојовића 1А, 78000 Бањалука, са назнаком "Пријава на Конкурс за додјелу новчаних награда".

Конкурс је отворен 15 дана од дана објављивања на интернетској страници Универзитета (www.unibl.org), гдје се налазе и све додатне информације о овом конкурсу.