latinica  ћирилица
25/08/2024 |  19:44 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Амиџић: Српска показала озбиљну издржљивост и флексибилност

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић рекао је да је Република Српска показала озбиљну издржљивост и флексибилност и редовно исплаћује све обавезе поред свих притисака.
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

- Као што је до сада све било редовно измирено, биће и у периоду пред нама - рекао је Амиџић за АТВ.

Говорећи о негативном ревизорском извјештају о финансијском пословању града Бањалука у 2023. години, Амиџић је рекао да ће за то неко морати да одговара, јер је то јасан показатељ да је кршен закон.

- Негативан ревизорски извјештај по аутоматизму иде у тужилаштво и кад га добијете, то је јасан показатељ да сте кршили закон и ту више нема разговора - рекао је Амиџић.

Он је истакао да ради грађана треба отклонити сваки вид политичке конотације и настојања да се каже да ту није било неправилности.

- Поново ћу позвати градску администрацију и градоначелника да окупи свој тим за ревизију, који је представљен као тим најстручнијих људи у граду који види све неправилности, да изађе и каже да је у граду Бањалука било све у реду и да није било лоповлука - рекао је Амиџић.

Он је додао да је ревизорски извјештај показао да Градска управа нема новца да плати све обавезе и радове које је започела, јер граду само за 2023. годину недостаје више од 10,6 милиона КМ.

Амиџић је навео да су на такав начин угашена нека радна мјеста, јер мале фирме не могу са тим да се носе, те ће у коначном бити смањен број радника.

- Позивам Градску управу да плати све обавезе које има према људима који су вршили радове -+ рекао је Амиџић и додао да републичка власт не може да сноси одговорност за ненамјенско трошење средстава у граду Бањалука.

Он је указао да изградња шеталишта у Бањалуци представља луксуз који плаћају грађани који у овом моменту немају уредно водоснабдијевање.

- Са друге стране, број радника у градској администрацији је повећан за 300 откад је градоначелник преузео функцију, а за то се издваја више од седам милиона КМ годишње - рекао је Амиџић.

Он је обећања градоначелника Бањалуке о бесплатним плацевима за младе брачне парове назвао политичким манипулацијама, те истакао да од тога нема ништа.