latinica  ћирилица
25/08/2024 |  17:58 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Вучковић: Изузетна помоћ хеликоптера на гашењу пожара

Пожар на подручју гатачких села угашен је након дејства хеликоптера, а ватрогасци су на терену и гасе ватру која је мјестимично понегдје појави због јаког вјетра, речено је у гатачкој Ватрогасно-спасилачкој јединици.
Гацко, угашен пожар - Фото: РТРС
Гацко, угашен пожарФото: РТРС

- Хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске и Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије много су нам помогли да у кратком року зауставимо ватру - рекао је командир гатачке Ватрогасне јединице Алекса Вучковић.

Он је истакао да су хеликоптери изузетно одреаговали, дејствујући у неколико наврата на линији гдје се поново јавила ватра.

- Гатачки ватрогасци сада држе ствари под контролом, јер никад се не зна да ли ће се ватра поново негдје појавити и активирати пожар због јаког вјетра - додао је Вучковић.

Он је напоменуо да су гатачким ватрогасцима у гашењу пожара помагали и мјештани села Шуме.

Пожар на подручју Гацка избио је јуче послије подне на подручју села Шуме, Добро Поље и према селу Равни, а горјела је шума и ниско растиње.

Уз гатачке ватрогасце на пожаришту су јуче дејствовали и хеликоптери Хеликоптерског сервиса Републике Српске и Министарстава унутрашњих послова Србије, када су од ватре одбрањене сеоске куће.