latinica  ћирилица
25/08/2024 |  08:47 ⇒ 13:54 | Аутор: РТРС

Невесиње се поноси кошаркашицом Ланом Брењо (ВИДЕО)

Млада Невесињка Лана Брењо је успјешна кошаркашица и носи дрес младе репрезентације Србије.
Лана Брењо - Фото: РТРС
Лана БрењоФото: РТРС

У родном Невесињу почели су сасвим случајно Ланини први спортски кораци, а потенцијал за кошарку препознао је њен тренер Срђан Ивезић. Он је уочио њену висину и све предиспозиције за игру између кошева. 

Лана је прво кошаркашко умијеће показала у локалном клубу Вележ, да би је њен таленат даље одвео преко Бањалуке до  Беорада и младе репрезентације Србије. Тренутно игра за београдски клуб Мега микс и за сада планира ту да остане.

Понос и задовољство не крије, а напоран рад и труд довели су до остварења сна скоро сваког спортисте, да обуче дрес репрезентације. Младе српске кошаркашице биле су бронзане на Европском првенству, чиме су обезбиједиле учешће наредне године на Свјетском првенству у Чешкој.

Лана не заборавља родни крај и долази када јој обавезе дозвољавају, а посебно је радује што је ове године била у вријеме када се одржава Невесињска олимпијада.

На Ланине успјехе поносни су сви, посебно родитељи који је подржавају и желе да јој буду вјетар у леђа. Мајка Слађана истиче да је задатак родитеља да свесрдно пружају подршку свом дјетету, те да су срећни и поносни, иако им није било лако када је отишла из родитељског дома.

Пред младом Невесињком је засигурно још много утакмица и успјеха на паркету, али и у животу.