latinica  ћирилица
24/08/2024 |  13:48 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

УКЦ Српске има све услове за сарадњу са међународним институцијама (ВИДЕО)

Највећу здравствену установу УКЦ Републике Српске посјетила је делегација Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке. Договорена је сарадња са међународним здравственим институцијама,али и размјена кадрова како би се здравствени систем додатно унаприједио.
Делегација Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке у УКЦ Српске - Фото: СРНА
Делегација Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке у УКЦ СрпскеФото: СРНА

Опремљена са најсавременијим технологијама, операционим салама,које су спремне да у сваком моменту спасе људске животе. Кардиохирургија, као најмлађа клиника УКЦ-а за двије године постојања оправдала је своје очекивања. У то се увјерила и делегација Шангајског универзитета за медицину и здравствене науке.

Начелник Клинике за кардиохирургију Никола Шобот нагласио је да УКЦ настоји да кроз сарадњу са међународним институцијама из области медицине обогати клиничка искуства.

Универзитетски клинички центар научна је база за све здравствене раднике и студенте,што је више пута доказано кроз праћење свјетских трендова у модерној медицини,наглашава руководство ове здравствене установе.

Посјета делегације из Шангаја организована је поводом отварања Иновационог центра за међународни трансфер технологија у биомедицини, који су заједнички основали Универзитет у Бањалуци и Шангајски универзитет за медицину и здравствене науке.