latinica  ћирилица
23/08/2024 |  15:04 ⇒ 15:11 | Аутор: СРНА

Миливојевић: Ниједан напад у граду није расвијетљен, полиција да пронађе починиоце

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић позвао је МУП Херцеговачко-неретванског кантона да открије починиоце који су извршили напад на српску дјецу у насељу Баћевићи и лијепили фашистичке симболе по овом повратничком мјесту, истичући да је у посљедње двије године био низ напада, а ниједан починилац није откривен.
Велибор Миливојевић - Фото: СРНА
Велибор МиливојевићФото: СРНА

- Послије оваквих дешавања никоме у Мостару не може бити пријатно и не може бити поносан на овај град, а посебно не припадници српског народа. Срамотно је да и данас морамо да причамо о овим темама. Ово је одраз политичког стања и, што је још горе, одгоја омладине. Мислим да је друштво заказало. Страшно је да млади људи у својим главама носе и пропагирају идеологију која је у прошлости нанијела толико зла и бола, а за то су одговорни њихови родитељи, али и друштво у цјелини -  рекао је Миливојевић за Срну.

Он је навео да се након оваквог напада Срби у Мостару осјећају узнемирено и да су уплашени.

- Ипак, ми свој живот овдје настављамо даље. Знамо да смо на добром путу. Надамо се да ће и надлежне институције поступити у складу са законом и пронаћи и казнити починиоце - рекао је Миливојевић.

Он је подсјетио да су увредљиви натписи, те опасне и тешке поруке, исписивани и на зиду православног гробља у Виховићима у Мостару, а починиоци никада нису пронађени, да је нападнут и оштећен Саборни храм у Мостару, али ни то кривично дјело није добило епилог.

- Било је још низ инцидената, а починиоци нису пронађени. Ово што се десило синоћ посебно боли, јер су млади људи у питању. Жалости ме чињеница да наша и дјеца града Мостара одрастају задојени мржњом једни према другима - рекао је Миливојевић.

У мостарском повратничком насељу Баћевићи синоћ је више непознатих особа на игралишту напало српску дјецу, а игралиште и село облијепљено је кукастим крстовима, свастикама, словом "У", "ХВО", потврдили су за Срну мјештани Баћевића.

Мјештани тврде да се кроз село прије четири ноћи чула и рафална пуцњава.