latinica  ћирилица
23/08/2024 |  17:58 ⇒ 18:12 | Аутор: РТРС

Бањалука: Концерт "Dinamika Music"

Концерт "Вива ла Вида" електричног квартета "Dinamika Music" из Београда биће одржан 27. августа у Арт дворишту Банског двора.
Бањалука: Концерт "Dinamika Music" (фото: banskidvor.org) -
Бањалука: Концерт "Dinamika Music" (фото: banskidvor.org)

Састав "Dinamika Music" чине академски музичари школовани на академијама у земљи и иностранству, Катарина Ранић Чавић - прва виолина, Марија Митровић - друга виолина, Тијана Стојиљковић - трећа виолина и ДЈ Филип Ђукић.

"Dinamika Music" је електрични гудачки квартет предвођен ДЈ-ем, који сједињује музику кроз вријеме, од Вивалдија до Мајкла Џексона. Свирају на електричним виолинама, што им даје посебан звук и динамичност, а мјесто диригента заузео је ДЈ, који је обрадио већину нумера, саопштили су из Банског двора.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора сваким радним даном, осим викендом, у периоду од 12 до 18 часова. У случају кише и неповољних временских прилика, концерт ће бити одржан у Концертној дворани Банског двора.

- Свирамо у озбиљним и престижним оркестрима, предавали смо на високим музичким школама у иностранству и током својих каријера се усавршавали, сарађивали и дружили се са именима као што су Леонид Бернштајн, Серђу Челибидаке, Кристоф Ешенбах, Зубин Мета, Ростропович и многи други - изјавили су чланови састава.

Додају да су међу првима у Србији почели изводити ремиксе најпознатијих класичних композиција.

- Неки од нас су остварили каријере у Европи, неки у Србији, али нам је свима заједничка жеља да вама нашу музику презентујемо на себи својствен, оригиналан и динамичан начин. Ако волите музику Најџела Кенедија и Ванесе Меј, Дејвида Геретаонда, ми смо сигурни да ћете се у нас заљубити - поручили су из састава "Dinamika Music".