latinica  ћирилица
23/08/2024 |  22:28 ⇒ 22:35 | Аутор: СРНА

Концертом Зорана Предина почео "Требиње џез фестивал"

Концертом Зорана Предина, једног од најзначајнијих словеначких музичара под називом "Зоран пјева Арсена" вечерас је у амфитеатру на Црквини у Требињу почео трећи "Требиње џез фестивал".
Требиње џез фестивал - Фото: СРНА
Требиње џез фестивалФото: СРНА

Музички пројекат "Зоран пјева Арсена" састоји се од 12 Арсенових пјесама по избору Зорана Предина, рађених у џипси сфинг аранжманима.

Пројекат је добио име по истоименом албуму, који су снимили Зоран Предин и Дамир Кукурузовић Ђанго Груп, као омаж великом Арсену Дедићу.

Директор Културног центра Требиње Миљан Вуковић рекао је новинарима да овај фестивал значи много, с обзиром на то да је ово нови производ који је Културни центар пласирао на умјетничку сцену Требиња и региона.

- Надам се да је он постао интегрални дио културе Града Требиња и да ће у наредним годинама тек да покаже пуни капацитет - рекао је Вуковић.

Начелник градског Одјељења за културу Слађана Скочајић рекла је новинарима да је џез фестивал круна требињског културног љета, кад је ријеч о музичким фестивалима.

- Џез се враћа на велика врата и Требиње се поноси са тим што смо успјели да направимо добробит у култури - рекла је Скочајићева.

Трећи "Требиње џез фестивал" организује Културни центар Требиње, под покровитељством Града Требиња, Министарства просвјете и културе Републике Српске и Кабинета предсједника Републике Српске у оквиру манифестације Требињско културно љето.

Током фестивала, пет бендова ће наступити на пет најатрактивнијих локација у граду, у амфитеатру на Црквини, на двије бине у Старом граду - код Сити паба и код љетног кина, у башти хотела Платани и у рок бару Андерграунд.