latinica  ћирилица
22/08/2024 |  19:32 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Грађани одржали мирни протест против грађевинских радова на бањалучком "Купусишту"

Становници бањалучког насеља Центар одржали су вечерас мирни протест у парку "Купусиште", како би још једном исказали незадовољство и подигли глас против грађевинских радова који већ одређено вријеме трају у парку.
Протест - Купусиште - Фото: РТРС
Протест - КупусиштеФото: РТРС

Станари насеља Центар затечени су извођењем грађевинских радова јер, како су навели нису били упознати о радовима на наведеној локацији. Ријеч је о јавној зеленој површини са мноштвом дрвећа, и то скоро јединој преосталој зеленој површини у овом дијелу града.

Како су рекли из Одбора за заштиту Купусишта, желе да сачувају парк и да се измјести започето инсталирање парка, на другу локацију.

- Окупили смо се, због уништења овог парка, због бесправних инсталација, са циљем да се радови обуставе, а парк врати у првобитно стање - рекао је Дарио Адамов, потпредсједник Одбора за заштиту Купусишта.

Подсјећамо, на овој локацији Градска управа гради нови парк којег су назвали "Ћирилични парк", те је у њему планирана поставка ћириличних слова, које, како су раније рекли из ГУ Бањалука, грађани могу купити и поклонити своме граду.

Бањалучанин Љубиша Савановић, истакао је да се диви људима, који нису дио једноумља и лудила.

- Желим да кажем да је потребно да има људи, који мисле другачије. Битно је да људи имају право да искажу своје незадовољство и кажу шта мисле - рекао је Савановић.