latinica  ћирилица
22/08/2024 |  18:52 ⇒ 21:52 | Аутор: РТРС

Нинковић: Уређење шеталишта Станивуковићева превара

Уређење шеталишта на обали ријеке Врбас, које је коштало 2,5 милиона КМ, једна од највећих превара градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и финансијски најисплативији посао који је обавио током свог четворогодишњег мандата, истакао је предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић.
Љубо Нинковић - Фото: РТРС
Љубо НинковићФото: РТРС

- Моја је дужност да о свему обавијестим надлежне институције које треба да обаве истражне радње и утврде да ли је постојала кривична одговорност. Ако се докаже да је сума од 2,5 милиона КМ злоупотријебљена, Станивуковићу слиједи кривична одговорност и мора одговарати за ово што је направио - рекао је Нинковић.

Како додаје, ријеч је о једној од највећих превара градске администрације у овом мандату.

- Станивуковић је кроз јавне набавке "Уређење обала ријеке Врбас на локацији од Алибабе до Зеленог моста са изградњом хидро-заштитног објекта и водоцрпилишта за потребе ватрогасне службе" те "Изградње водоцрпилишта са водоутврдомна локацији узводно од Зеленог моста" грубо прекршио Закон о јавним набавкама као и Закон о заштити и спасавању грађана Бањалуке. Износ од скоро 2,5 милиона КМ, који се искључиво тиче цивилне заштите, Станивуковић је злоупотријебио за послове који нису намијењени за то - додаје Нинковић.

Наводи, да је овај износ који је законом намијењен за намиривање штете грађанима након елементарних непогода Станивуковић злоупотријебио, како би направио, како Нинковић каже, само неколико стотина метара поплочаног шеталишта које представља као уређење обала Врбаса за које је потребно издвојити 2,5 милиона КМ.