latinica  ћирилица
22/08/2024 |  18:30 ⇒ 22:12 | Аутор: РТРС

Цвијановић и Рајнертсен и о отвореним питањима која оптерећују односе у БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је данас у Источнон Сарајеву са амбасадором Краљевине Норвешке Олавом Рајнертсеном.
Жељка Цвијановић и Олав Рајнертсен - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић и Олав РајнертсенФото: РТРС

У оквиру опроштајне посјете амбасадора Рајнертсена, саговорници су размијенили мишљења о актуелним економским и политичким темама, отвореним питањима која оптерећују односе унутар БиХ, те процесу европских интеграција.

Током састанка, српски члан Предсједништва изразила је захвалност Краљевини Норвешке на ангажману и подршци реформским процесима и институцијама на свим нивоима власти, исказавши спремност за јачање сарадње у областима од обостраног интереса.

Овом приликом, Цвијановић је нагласила опредијељеност институција Републике Српске европском путу, те указала да је досљедно поштовање Дејтонског споразума и Устава БиХ и дијалог изабраних политичких представника свих народа од суштинског значаја за дугорочну стабилност и функционалност БиХ.

Српски члан Предсједништва
Цвијановић захвалила је током разговора, амбасадору Рајнертсену на доброј сарадњи у протеклом мандату и пожељела срећу и успјех на личном и професионалном плану.