latinica  ћирилица
22/08/2024 |  12:03 ⇒ 14:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Тривић: Кога Додик лаже кад каже да сецесија није његова политика

Предсједница Народног форнта Јелена Тривић упитала је кога предсједник Републике Српске Милорад Додик "лаже када каже да сецесија никада није била његова политика".
Јелена Тривић - Фото: РТРС
Јелена ТривићФото: РТРС

- Колико посебних сједница Народне скупштине је одржано, колико најављених референдума, колико вербалних вратоломија око независности Републике Српске, да би нам Додик јуче саопштио да поштује територијални интегритет БиХ и да сецесија никад није била његова политика. Кога лаже? Себе, народ или Американце?! Себе може да лаже до миле воље, али народ га је прочитао већ одавно. Прије ће бити да покушава у свом маниру да се додвори Американцима. Из њему добро познатих разлога - написала је Тривићева на Фејсбуку.

Она је рекла да је "ова изјава показала сав кукавичлук Милорада Додика", који је, како каже, подвио реп и "пузи пред америчким амбасадором". 

- Као што је изван сваке памети са амбасадорима било које земље водити прекоплотарске расправе, што је упорно чинио Милиорад Додик наносећи тако штету цијелој Републици Српској, још је јадније након 15 година слуђивања народа причом о независности, понизно изјавити да независност никад није била твоја политика и да поштујеш суверенитет и територијални интегритет БиХ. Да РТРС и остали режимски медији нису пренијели ову изјаву, помислили бисмо да је неко хаковао Твитер налог Милорада Додика - навела је Тривићева.