latinica  ћирилица
22/08/2024 |  18:19 ⇒ 19:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић избјегао Синера и Алкараза прије финала Ју Ес опена

Српски тенисер Новак Ђоковић играће у првом колу Ју Ес опена против квалификанта, у другој рунди потенцијални ривал му је земљак Ласло Ђере, а олимпијки шампион прије финала не може на Јаника Синера и Карлоса Алкараза, одређено је данашњим жријебом у Њујорку.
Новак Ђоковић (Фото: илустрација/EPA-EFE/CJ GUNTHER) -
Новак Ђоковић (Фото: илустрација/EPA-EFE/CJ GUNTHER)

Уколико Ђоковић у првом колу елиминише квалификанта, чије ће име сазнати накнадно, у другом колу ће на побједника мече Ђере - Јан Ленард Штруф (Њемачка).

Најреалнији потенцијални ривал у трећем колу Србину је Аустралијанац Алексеј Попирин, а у осмини финала је најреалније да то буде Американац, или Бен Шелтон или Френсис Тијафо.

Фаворити да заиграју против Ђоковића у четвртфиналу су Рус Андреј Рубљов и Бугарин Григор Димитров. У полуфиналу Србину су реални потенцијални ривали Немац Александер Зверев, Американац Тејлор Фриц или Норвежанин Каспер Руд.

Србин, бранилац титуле и четвороструки шампион Ју Ес опена, постављен је за другог носиоца и прије финала не може да игра против првог носиоца Јаника Синера, а захваљујући жријебу, ако дође до финала, не може прије њега ни против Карлоса Алкараза и Данила Медведева.

Ђоковић, олимпијски шампион из Париза, освајао је пехаре на Ју Ес опену 2011, 2015, 2018. и 2023.