latinica  ћирилица
22/08/2024 |  09:30 ⇒ 09:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Фудбалери Партизана вечерас дочекују Гент у првом мечу плеј-офа за пласман у ЛК

Фудбалери Партизана играће вечерас од 20.15 часова на свом терену против екипе Гента у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу конференција.
ФК Партизан - Фото: РТРС
ФК ПартизанФото: РТРС

Утакмица ће бити одиграна без присуства навијача због казне коју је Европска фудбалска унија (УЕФА) изрекла Партизану.

- Што се нас тиче сви смо спремни и здрави, нема кадровских проблема, играћемо у најјачем могућем саставу. Прије три године смо играли против Гента, знамо против каквог ривала играмо, то је веома квалитетна екипа. У односу на те мечеве Гент је значајно промијенио тим, има и новог тренера, али су на старту сезоне показали да имају озбиљну и квалитетну екипу - рекао је тренер Партизана Александар Станојевић уочи меча са Гентом.

Фудбалери Партизана су у другом колу квалификација за Лигу шампиона елиминисани од кијевског Динама, а потом је Лугано био бољи од "црно-бијелих" у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Гент је у другом колу квалификација за ЛК у два меча био бољи од Викингура са Фарских острва, а потом је у трећем колу квалификација елиминисао дански Силкеборг.

- Играмо против веома доброг тима који се сјајно брани и који има јак индивидуални квалитет гдје могу да ријеше меч. Имају добру радну етику, али вјерујемо у наше шансе - рекао је тренер Гента Ваутер Вранкен.

Главни судија на вечерашњем мечу биће Елчин Масијев из Азербејџана, а помагаће му сународници Елшад Абдулајев и Парвин Талибов.

Четврти судија је Фарид Хајијев, а у ВАР соби сједиће Камал Умудлу и Рашад Ахмадов, такође из Азербејџана.

Реванш дуел биће одигран 28. августа од 18 часова у Генту.