latinica  ћирилица
22/08/2024 |  09:25 ⇒ 10:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Преврнуо се чамац са мигрантима на Дрини

Потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да се током ноћи на Дрини преврнуо чамац са ирегуларним мигрантима, који су из Србије покушали да пређу ријеку, као и да је у току интензивна потрага за несталима.
Ријека Дрина - Фото: РТРС
Ријека ДринаФото: РТРС

- Јутрос, око 5 сати, Граничној полицији Љубовија пријављено је од стране граничних органа БиХ, као и од једног мјештанина, да се током ноћи на Дрини преврнуо чамац са ирегуларним мигрантима, који су из Србије покушали да пређу ријеку између мјеста Дрлача у општини Љубовија и Орлице у општини Зворник - рекао је Дачић.

Одмах по пријави на лице мјеста упућени су припадници полиције и Сектора за ванредне ситуације и тренутно се интензивно претражује ријека и приобаље, саопштио је МУП Србије.

Према ријечима миграната који су дошли до обале, у чамцу је било око 25 особа, а полиција и ватрогасци-спасиоци затекли су на обали 18 особа од којих троје дјеце.

- Осим припадника Полицијске станице Љубовија и Сектора за ванредне ситуације, у претрази учествују и припадници Станице граничне полиције Љубовија и Регионалног центра граничне полиције према БиХ, а очекује се и долазак припадника Ронилачке јединице Жандармерије МУП-а Србије у циљу проналаска осталих ирегуларних миграната - изјавио је Дачић.