latinica  ћирилица
22/08/2024 |  15:56 ⇒ 16:21 | Аутор: Агенције

Дачић: У току идентификација миграната који су се утопили у Дрини; Извучено осам тијела (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је у току идентификација осам миграната, који су се утопили у Дрини након што се преврнуо чамац, те да министарства унутрашњих послова Србије и Републике Српске све вријеме сарађују.
Дрина - Фото: РТРС
ДринаФото: РТРС

У МУП-у Србије истичу да полиција и спасиоци настављају претрагу ријеке Дрине и терена око ње за мигрантима који су се утопили прошле ноћи.

Дачић је рекао да су припадници МУП-а претрагом Дрине и спрудова у мјесту Врхпоље код Љубовије пронашли тијела седам илегалних миграната, док је на територији БиХ пронађено тијело још једног страдалог.

Он је прецизирао да су припадници Сектора за ванредне ситуације код Врхпоља на обалу извукли тијела шест миграната који су из Србије покушали да пређу ријеку између мјеста Дрлача код Љубовије и Орлице у општини Зворник, саопштено је из МУП-а Србије.

- Такође, на подручју Врхпоља је уочено још једно тело на неприступачном терену и припадници Ронилачке јединице Жандармерије интензивно раде на извлачењу, док је на територији БиХ у висини места Лоњина пронађено још једно тијело - навео је Дачић.

Од укупно 18 преживјелих миграната, спасених након превртања чамца, њих 16 је из Сирије, а двоје из Египта. Од тог броја осморо је пунољетно, а десеторо малољетно.

Из Полицијске управе Зворник раније је саопштено да је од 30 миграната, колико их је чамцем покушало прећи из Србије у БиХ, њих 15 изашло на обалу.

У досадашњем току потраге за особама које су нестале након јутрошњег превртања чамца на Дрини из ријеке је извучено осам беживотних тијела, рекао је Ненад Иконић из Ронилачке јединице Цивилне заштите Републике Српске.