latinica  ћирилица
22/08/2024 |  08:43 ⇒ 08:46 | Аутор: ТАНЈУГ

На суђењу Урошу Блажићу данас свједоче оштећени

У Специјалном суду у Београду данас би свједочењем оштећених требало да се настави суђење Урошу Блажићу оптуженом да је 4. маја прошле године у селима Мало Орашје и Дубона убио девет и ранио 12 особа.
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

Урош и његов отац Радиша Блажић, оптужен због нелегалне набавке и држања велике количине оружја, своју одбрану изнијели су на јучерашњем сујдењу.

Током јучерашњег суђења Урош Блажић је први пут јавно изнео одбрану и признао кривично дјело, међутим није желио да прича о убиствима.

Причао је о оружју и о свом оцу Радиши Блажићу, тврдећи да му није он обезбиједио оружје којим је масакр почињен и које је пронађено приликом претреса кућа.

Он је искористио своје право да не одговара на питања.

Радиша Блажић је у потпуности негирао кривицу наводећи да он никад није видио оружје које је пронађено и да не зна одакле то оружје његовом сину.

Другооптужени је одговарао на питања адвоката, судије, пуномоћника оштећених и тужиоца, али га је судија неколико пута упозорила да не одговара питањем и да не ремети суђење.

Виши суд у Смедереву који води ово суђење, из безбједносних разлога засједа у згради Специјалног суда у Устаничкој улици у Београду.

Поред данашњег термина суђење је заказано и за сутра, као и за септембар.

Урош Блажић је оптужен да је 4. маја прошле године убио девет и ранио 12 особа.

Његов отац Радиша Блажић је оптужен да је набавио и држао оружје које је пронађено у његовој кући и којим је почињен масакр.