latinica  ћирилица
22/08/2024 |  08:02 ⇒ 09:19 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Станивуковић најлошији градоначелник у историји Бањалуке (ВИДЕО)

Као грађанин Бањалуке, човјек чија породица овдје живи, представник Републике Српске, па и Бањалуке, морам да кажем да постоје ствари у граду које су за похвалу, попут изграђеног шеталишта, али се поставља питање приоритета, односно да ли је могло да буде урађено нешто на проширењу водоводне мреже прије шеталишта и паркова, рекао је делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је рекао да би требало рјешавати проблеме водоснабдијевања, градње без дозвола и нередовног одржавања које је некад чист град претворило у неуредан.

Он је навео да су проблеми са водоснабдијевањем у појединим насељима, попут Драгочаја и Рамића, постојали и раније, али никада нису били толико велики као посљедње двије до три године, што су рекли и мјештани ових насеља.

- То кажу људи на терену. Шта мислите како је њима гледати на који начин се одређују приоритети у Бањалуци? У том смислу мислим да, без обзира не све, треба рећи да је Драшко Станивуковић најлошији градоначелник у историји Бањалуке - рекао је Ковачевић.

Он је истакао да Бањалука никада није била неуреднија.

- Бањалука је навикла да буде чиста, по том је позната, гости који су долазили увијек су били одушевљени чистоћом и уредношћу, а то је све нестало. Бањалука никада није била неуреднија, прљавија и непокошенија. Гледамо кадрове дивљих животиња по центру Бањалуке. То су ствари које прије нисмо могли ни да замислимо - истакао је Ковачевић.

Он је рекао и да је "Бањалука раскопана, да је на све стране нешто започето, а не постоје дозволе и папири".

- Дођемо у ситуацију да се питамо да ли треба нешто заустављати ако нема папира. Да ли ће вас кући зауставити ако немате папире? Није то неки папир, него људи почињу озбиљне инфраструктурне радове без грађевинске дозволе - рекао је Ковачевић.

Он је рекао и да је неоснован и неодржив "модел све бесплатно у Бањалуци".

- Човјек се пита како се нико тога није сјетио у било којој другој локалној зајеници у Српској, ФБиХ, региону, Европи, свијету, како се комплетна цивилизација није тога досјетила, него је чекала политичког генија Драшка Станивуковића да пронађе модел који каже да је све бесплатно. Шта значи да је све бесплатно и то поготово без било каквих критерујума? То значи да то плаћа неко други, да то плаћају сви Бањалучани - рекао је Ковачевић.

Када је ријеч о споменику погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату, Ковачевић је рекао да то није пројекат за градоначелника било којег града у Републици Српској, већ много озбиљније питање које захтијева најшири друштвени дијалог.