latinica  ћирилица
21/08/2024 |  17:17 ⇒ 17:18 | Аутор: СРНА

Вујичић: Недопустиво угрожавање Нешићеве безбједности, надлежни да озбиљније реагују

Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Мирослав Вујичић изјавио је Срни да је недопустиво и несхватљиво да у БиХ која тежи да буде чланица ЕУ, гдје би сви грађани требали имати иста права, неко угрожава безбједност министра безбједности пресретањем службеног возила, те да очекује озбиљније реаговање надлежних органа.
Мирослав Вујичић - Фото: РТРС
Мирослав ВујичићФото: РТРС

Вујичић је осудио данашње угрожавање безбједности министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића и истакао да ће се морати размислити о преиспитивању заштите функционера који долазе из Републике Српске, а обављају послове у Сарајеву.

Он је навео да, према законима и правилницима Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, штићена личност има право заштите 24 часа.

- Не чуди ме реакција појединих тужилаца из Сарајева, јер то само говори која је позиција Срба који обављају одређене послове у Сарајеву - нагласио је Вујичић реагујући на то што се тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево изјаснио да возач "ренџ ровера" чији су иницијали К.Х. /48/ из Сарајева није починио кривично дјело када је данас на Врбања мосту пресретао возило у којем је био министар Нешић и возила пратње.

Вујичић је упитао шта би се десило да је неко од Срба на било који начин угрозио било ког бошњачког министра и да ли би тада реаговали правосудни органи.