latinica  ћирилица
21/08/2024 |  20:02 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Стевандић: Тзв. политичко Сарајево није схватило поруке шефа ЦИА о потреби деескалације ситуације у БиХ

Такозвано политичко Сарајево је заиста невјероватно, написао је предсједник Народне скупштине Републике Српске на свом Икс налогу.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Изгледа да само они нису схватили поруке шефа ЦИА о потреби деескалације ситуације у БиХ и регији те одговорности свих у том процесу који би очувао мир. Они једноставно све стављају у функцију сукоба са Републиком Српском и сатанизацијом њеног руководства па покушавају да глуме портпароле ЦИА или парафразирају или чак отворено лажу о темама посјете - истакао је Стевандић.

Стевандић је оцијенио да је "скупо брањена и врло рационална неутралност Републике Српске изгледа разумљивија шефу ЦИА, а њима је и даље трн у оку".

- Подилажење САД мржњом према Русији и потказивањем Српске у том правцу је баш јадно и ниско.Они можда у томе уживају, али то не гради будућност ни суверенитет БиХ. Терористи им нису тема јер је крију под тепихом. Хоће ли икад научити шта је суживот и уважавање и шта значи равнотежа између унитаризма и последичног сепаратизма? Неће! То ће им можда идући пут објаснити шеф ЦИА а они беспоговорно вежу коња гдје им газда каже. До тад мука за све нас и њих - навео је Стевандић.