latinica  ћирилица
21/08/2024 |  16:52 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

Полиција утврђује околности троструког убиства у Санском Мосту; У школи били и ученици (ВИДЕО)

Тешки злочин у Санском Мосту. Мехмед Вукалић, помоћни радник гимназије у Санском Мосту, убио је јутрос директора те школе Нијаза Халиловића, професорицу енглеског језика Гордану Миџан, и секретарицу Нисвету Кљунић.
Убиство у Санском Мосту - Фото: РТРС
Убиство у Санском МостуФото: РТРС

Након почињеног убиства, он је покушао самоубиство, али је задобио тјелесне повреде. Сазнајемо да је у школи било и ученика.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је саучешће породицама настрадалих.

Помоћни радник Гимназије Мехмед Вукалић упао је са аутоматском пушком рано јутрос на састанак који се одржавао у школи и циљано тражио директора, секретарицу и професорицу енглеског језика и том приликом пуцао на њих и на лицу мјеста их убио.

Сазнајемо да је потом покушао да пресуди себи и ранио се у груди. Грађани су шокирани.

Све жртве и домара школе познавао је и бивши директор и професор хемије Насутион Кљунић. Тврди, са домаром је и раније било несугласица.

- Они су професори, ови су директори, њега је то некад погађало кад му се каже да треба урадити јер он је требао, по његовој причи, јер ми се жалио више пута, требао је радити као кућни мајстор, постављен је као чистач и то је њега изједало. Сматрао је да се врше одређени притисци на њега, а ова екипа је та која је покренула дисциплинску против њега и то је кулминирало - рекао је Кљунић.

Грађани не памте овакву трагедију која се догодила у Санском Мосту, каже начелник општине Фарис Хасанбеговић. 

- Ово је догађај који је затекао све нас у Санском Мосту. Ово је нешто на шта не можете бити припремљени. Ово се не дешава често и готово да се не памти. Оно што је моја порука грађанима јесте да је ово изолован случај - истакао је Хасанбеговић

У полицији Унско-санског кантона кажу да је увиђај завршен и да се утврђују околности овог кривичног дјела.

Незванично, мотив за овакав чин била је Вукалићева суспензија, а током процеса суспензије у комисији су управо били убијени директор школе Нијаз Халиловић, професорица енглеског Гордана Миџан и секретар школе Нисвета Кљунић.

- У циљу истраге ми сад не би излазили више у јавност. Истрага се предузима под надзором кантоналног Тужилаштва Унско санског кантона. Рекао сам да ћемо криминалистичким истраживањем утврдити мотиве овог догађаја - напоменуо је директор Управе полиције Унско – санског кантона Алмир Козица.

- Грађани Санског Моста не требају бити узнемирени, обзиром да је све ово под контролом - рекао је премијер Унско-санског кантона Нијаз Хушић

Према посљедњим информацијама, стање убице Мехмеда Вукалића је стабилно и он се налази на лијечењу у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

Како је саопштено из ове здравствене установе он је у болницу примљен у свјесном стању, има прострелну рану грудног коша и у плану је оперативни захват.

У току је истрага која би требало да утврди све околности овог трагичног догађаја.