latinica  ћирилица
21/08/2024 |  15:19 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Нешић за РТРС: Не знам шта је била основа напада (АУДИО)

Не знам шта је била основа напада на возило у којем сам се налазио, изјавио је за РТРС министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, говорећи о инциденту у којем је возило у којем се налазио било мета напада од стране другог аутомобила.


Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је навео да је "у пријеподневним часовима џип црвене боје покушао у више наврата да пресјече колону возила у којој се налазио".

- У једном тренутку са супротне стране покушао је препријечити пут и заштитном возилу и возилу у којем сам се ја налазио. Након тога су реаговали припадници обезбјеђења и зауставили лице, послије чега су дошли и припадници МУП-а Кантона - истакао је Нешић.

Нешић је напоменуо да су "приликом овог дешавања на заштитном возилу била упаљена ротациона свјетла и да су припадници обезбјеђења у више наврата показивали знак стоп".

- Међутим, лице се оглушило од те поступке обезбјеђења и покушало је на све начине да испресјеца колону, чак је у једном тренутку покушало и да удари возило у којем су се налазили припадници обезбјеђења - нагласио је Нешић.

Нешић је навео да се, према информацијама које има, ради се о Хебибу Кариму.

- Заиста не познајем човјека и не знам шта је била основа овог напада на возило у којем сам се налазио - поручио је Нешић.